Stef van Kampen is er in geslaagd om een mooie bronzen medaille te veroveren op NK judo in de 100+ categorie.
In het weekend van 29 en 30 september werd het NK judo senioren gehouden in de mooie topsporthal in Almere. In een mooie setting met twee judomatten, muziek en veel publiek werden deze twee dagen alle categorieën afgewerkt.
Stef had zich eerder deze maand op zaterdag 8 september tijdens het Nederlands Kwalificatie Toernooi geplaatst voor dit NK. Hij heeft dit seizoen besloten om over te stappen naar de zwaar gewichten.
Dit blijkt een goede keuze geweest te zijn. De loting was donderdag al bekend gemaakt en Stef had zwaar geloot. Maar hij begon de dag scherp, fysiek goed in orde en zeer gefocust.
Zijn eerste tegenstander was Biko Vos, Stef wierp hem in een volle ippon. Daarna trof hij de regerend Nederlands Kampioen 100+ Martin Schildmeijer, maar hij was gebrand. Na goede aanvallen van Stef belandde zij beide op de grond
waar Stef een verwurging kon door trekken, ippon. Halve finale bereikt, hierin trof hij de sterke Jelle van de Berg uit Haarlem aan. Hier had hij op het NKT begin september van verloren.
Ook dit keer was Jelle sluwer dan Stef en won met ippon. Stef moest het om de 3e plaats opnemen tegen Max Welten. Na een goede analyse van zijn judo stijl, had Stef zijn plan klaar. Hij moest eraf.
Stef scoorde met een goede binnenwaartse haak, wazari, waarna hij niet echt meer in gevaar kwam. Zijn eerste medaille op het NK senioren smaakt voor Stef naar meer!